فایل | توضیحات | حجم فایل |
---|---|---|
![]() |
11669 Kb | |
![]() |
5802 Kb |
لیست تعدادی از پروژه های اخیر شرکت کهن کار آزما در زیر ارائه می گردد.
… و همچنین طراحی، نظارت، تقویت و اجرای بیش از 1000 ساختمان مسکونی، اداری و صنعتی دیگر از سال 1384 تا کنون.
شرح مختصری از تعدادی از پروژه ها:
پروژه مقاوم سازی ساختمان ابوالقاسم فردوسی بانک ملی:
پروژه مقاوم سازی بانک ملی توسط شرکت ژالکه اجرا و نظارت عالیه طراحی و اجرا توسط مهندسان شرکت کهن کار آزما انجام گرفت. سازه بتنی 75 سال پیش توسط مهندسان آلمانی طرح و اجرا شده است. با مساحتی در حدود 21000 مترمربع در 6 طبقه اجرا گردیده است.
پروژه بانک ملی
در این سازه از سیستم دیوار برشی با تیرهای همبند فلزی جهت افزایش سختی جانبی، ژاکت فولادی و بتنی جهت افزایش شکل پذیری ستون ها، اجرای فونداسیون و شمع در زیر دیوارهای برشی و دوخت بلوک های مجزا استفاده شده است.
اجرای دیوار برشی: دیوار برشی درون دیافراگم کف اجرا شده و به ستون های مجاور نیز دیوار دوخت گردید تا با انسجام بیشتر دال و دیوار بتواند نیروهای اینرسی را از دال به دیوار منتقل نماید.
اجرای دیوار برشی جدید درون دال
تیرهای همبند فلزی: تیرهای همبند فلزی از کارایی خوبی در جذب انرژی زلزله برخوردار هستند. عملکرد این تیرها مطابق پیوست لرزه ای آیین نامه AISC مطابق با تیرهای لینک در بادبندهای واگرا می باشد.
اجرای تیرهای همبند فلزی
ژاکت فلزی : تعدادی از ستون ها توسط ژاکت فلزی به روش تسمه کشی مقاوم سازی شده اند. در این روش با افزایش محصورشدگی بتن به افزایش مقاومت فشاری و شکل پذیری سازه افزوده خواهد شد.
اجرای ژاکت فولادی
دوخت بلوک های مجزا: سازه موجود شامل 4 بلوک مجزا بوده و درز انقطاع بین بلوک ها کمتر از مقدار آیین نامه ای است. در این پروژه از طرح دوخت دال های بلوک ها به هم جهت یکپارچه سازی رفتار بلوک های مجزا استفاده شد. دوخت بلوک ها توسط پلیت های فلزی انجام گرفت و این پلیت ها توسط بولت های فولادی به دال متصل شد. در اتصال بولت ها از چسب اپوکسی HILTI-RE 500 استفاده شده است.
دوخت بلوک های مجزا به هم توسط پلیت های فلزی
طی سال های 86 الی 90 در حدود 30 باب مدرسه توسط کارشناسان شرکت مهندسین کهن کارآزما انجام گردیده که به عنوان نمونه یکی از آنها به اختصار معرفی می گردد.
مقاوم سازی مدرسه شیخ مفید
مقاوم سازی مدارس شامل مراحل دستور سونداژ، انجام سونداژ و برداشت اطلاعات، ارائه گزارش های مراحل اول و دوم مقاوم سازی (ارزیابی آسیب پذیری سازه و ارائه طرح مقاوم سازی) و اجرای طرح مقاوم سازی می باشد.
دستور سونداژ : مشاور طرح پس از بازدید اولیه از پروژه و ارزیابی ابتدایی اقدام به تهیه نقشه های معماری چون ساخت نموده و با توجه به ضوابط نشریه 360 (دستور العمل بهسازی سازه های موجود) دستور سونداژ را اعلام می نماید. دستور سونداژ شامل تعداد و محل انجام سونداژ و دستور آزمایشات مقاومت مصالح (آزمایش کر گیری جهت اطلاع از مقاومت بتن، آزمایش کشش پلیت و میلگرد جهت اطلاع از مقاومت کششی فولاد مصرفی، آزمایش مقاومت برشی آجر چینی جهت اطلاع از مقاومت برشی دیوار ها و میانقاب های مصالح بنایی) و آزمایشات ژئوتکنیک می باشد. تصویر زیر نمونه ای از دستور سونداژ در یکی از طبقات ساختمان را نشان می دهد. دایره ها محل های سونداژ و فلش ها جهت سونداژ را نشان می دهند.
دستور سونداژ جهت شناسایی اتصالات و المان های سازه
انجام سونداژ: پس از تهیه دستور سونداژ می باید اتصالات و المان ها باز گردد تا اطلاعات مورد نیاز جهت ارزیابی آسیب پذیری اولیه جمع آوری شود. تصویر زیر نمونه ای از سونداژ یک اتصال را نشان می دهد که می توان به اطلاعاتی در مورد المان های ستون، تیر، نوع اتصال، کیفیت اجرای سازه و ضخامت میانقاب پی برد
سونداژ اتصالات و المان های سازه ای و برداشت اطلاعات
ارزیابی آسیب پذیری ساز: پس از جمع آوری اطلاعات سازه مرحله مدلسازی و ارزیابی آسیب پذیری با رعایت ضوابط نشریه های مقاوم سازی( نشریه 360 و 376) آغاز می گردد. معمولا در این مرحله سازه توسط نرم افزار Etabs2000 مدلسازی شده و از تحلیل استاتیکی غیرخطی (Pushover Analysis) برای ارزیابی سازه در سطح عملکرد مورد انتظار استفاده می شود. تصویر زیر نمونه ای از نتایج تحلیل استاتیکی غیرخطی و مفاصل ایجاد شده در المان های سازه را نشان می دهد.
تحلیل Pushover
ارائه طرح مقاوم سازی: پس از شناخت نقاط ضعف سازه، نوبت به ارائه طرح مقاوم سازی می رسد. در این مرحله معمولا سه طرح مقاومسازی پیشنهاد و بررسی شده و یکی از طرح های پیشنهادی از نظر اجرایی و اقتصادی به عنوان گزینه برتر شناخته می گردد. سپس تحلیل های نهایی روی طرح برتر انجام گرفته و نقشه های مقاوم سازی تهیه می گردد. در این مرحله معمولا برای سازه های فلزی طرح اصلاح یا اضافه نمودن بادبند، برای سازه های بتنی طرح دیوار برشی یا ژاکت بتنی و یا فلزی و برای سازه های بنایی طرح شاتکریت طرح مناسب خواهد بود.
اجرا مقاوم سازی: پس از تهیه طرح نهایی اجرای طرح بر اساس نقشه های اجرایی انجام می گردد. در این مرحله تخریب دیوار ها و یا دال های مانع انجام گرفته و سپس طرح مقاوم سازی اجرا می گردد. تصویر زیر طرح تقویت سازه فلزی توسط دیوار برشی را نشان می دهد.
پروژه مجتمع تجاری مشکین شهر
این پروژه با متراژی در حدود 13000 مترمربع دارای دو مشکل عمده می باشد. مورد اول مربوط به تغییر سیستم سقف طبقه چهارم می باشد که از حالت سیستم سقف مسطح تیرچه بلوک به سیستم سقف سازه فضایی تغییر یافته بود. ستون های اجرا شده نشیمن سازه فضایی برای نیروهای ناشی از برف و باد طراحی نشده بود. پس از ارزیابی های کمی مشخص گردید که این ستون ها تاب بارهای وارده را نخواهد داشت. مشکل دوم مربوط به مقاومت بتن بوده که کمتر از مقدار طراحی اجرا گردیده بود. جهت رفع نواقص موجود از طرح الحاق ستون های بتنی جدید به ستون های پیرامونی جهت کنترل نیروهای برف و باد، ژاکت فلزی جهت تقویت ستون های میانی، اجرای دیوار برشی جدید جهت افزایش سختی جانبی سازه، تقویت تیرها با کامپوزیت های FRP و اجرای فونداسیون جدید و شمع در زیر دیوار های برشی برای کنترل بلند شدگی فونداسیون استفاده شد.
اجرای کاشت آرماتور: سوراخکاری در ستون ها توسط دستکاه HILTI و DWALT به عمق کاشت 250 و قطر سوراخ 28 میلمتر انجام شده است. برای دوخت میلگرد به بتن از رزین اپوکسی SikaDur 31 استفاده شده است.
![]() |
![]() |
اجرای کاشت آرماتور در تیرها جهت الحاق دیوار برشی پیرامونی به سازه | اجرای کاشت آرماتور جهت الحاق ستون جدید به ستون موجود |
اجرای FRP: جهت تقویت تیرها و دال ها از FRP محصولات شرکت Sika استفاده شده است. در تیرها از CFRP SikaWrap -200C و در دال ها از لمینیت Sika Carbodur M1410 استفاده شده است. جهت چسباندن الیاف به بتن از چسب اپوکسی SikaDur 330 استفاده شد.
اجرای FRP SikaWrap -200C جهت قویت تیر
اجرای Steel jacketing : تعداد سه عدد از ستون های میانی توسط ژاکت فولادی مقاوم سازی گردید. تصویر زیر شیوه اجرای ژاکت فولادی را نشان می دهد. اجرای این شیوه مقاوم سازی به دلیل نیاز به دقت اجرای بالا بسیار سخت می باشد.
اجرای ژاکت فولادی